Tuesday, March 29, 2011

SANGAT KESAT oke?!

Petang selasa adalah petang yang paling hening dan menyeronokkan dalam hidup aku..bukan aku jer kot rakan2 aku part 1,PUN MERASAKAN PERKARA YANG SAMA jugak,..hehe..(sarcastism)
Boleh bersosial,bersuka ria,bergelak tawa,beramah mesra,di samping boleh menyihatkan tubuh badan kita,,

CEPAT JALAN..=..=

sempat sajer =..=


kondisi surau stadium yang agak selesa yer,


udah2 ler june oi..

omey angat!!XD

keluar baris:)

amir bg ceramah kesat XD haha

penat ke kak?

keluar baris 2



borang koko..guess wht i choose?

comot oke..:P

:) seni


akibat tahan berak wk2 kawad

syazanom ..haha

zehadin..haha

sibuk j abg squarrrrrd tuh..hahah:P

comel ngat aihhh =)
sekian sajer tuk entry kali nih.....:) ..
malas nk tulis so aku ltak pix2 y berkenaan j keyh....:)
p/s: doakan kami tuk ujian kesat k..hidup kumpulan 4!!!:)

Saturday, March 19, 2011

saka aku

hurm..entry kali nih sgt serious...
aku baru perasan yang ada something xkene dgn diri aku...aku jadi...hmm..semakin....hmmm
ntah lah..
adakah benda ini yang ad di sisi aku..??
pa wau cong...eeee..serem..

atau yang ini...

mak aih... tatotnyew..:'(

hmmm....atauuuu yang ini.,.
uit..sexy hantu kak limah tyme gelap..haha
haha..sebenarnyer..aku xtaw lah antu apa y kt badan aku nih...hmm...akhir-akhir nh aku jd semakinnnn malasssssssss...=,,= tah tataw knp...kehh..kehh..kehhh*cubaan menghalau hantu y bdamping dgn aku..
=..= apalah aku nih jap hantu jap saka..aku un tataw sgt ap mksud saka tuh..erk..

yang penting aku nak remove sikap berhantu yang ad dalam diri aku tuh  ...MALAS...:"(
...n kurg2 kan perangai aku yang nih



berangannnn sokmo :")
>>yang A-class..
intan raihana redzuan...bukan xena,bukan kak limah,bukan badak..sekian =..=

Tuesday, March 1, 2011

Defense of The Ancient..(1)

dengan izin Allah aku dpt tulis entry kali nih..DOTA

haha,,..
aku berjinak-jinak an game cam dota dah lme..mse dlu maen warcraft ag..lam sekolah menengah...best kot game nih..aku memang seorang yang gila game..pernah dlu mse sekolah rendah darjah bpe tah..sggup pukul 1 pg senyap2 bukak komputer main game..time tu mak dah tido..haha..mati law mak tau aku main game j keje,,sampai la ni....asal aku ngadap lp j main game mmg-mmg lah kne dgn mak aku..agy melarat law waktu cuti,hehe..yelah law hujung minggu time tu lah ramai nak join @ create game..mak aii kdg2 xtido kot..
mendota =..=


aku mula berjinak2 dengan garena sejak tahun lepas...hujung lah..time cuti bersalin yang UiTM bagi tuh...mmg lah aku habis kan masa dengan game kan..tp still NOOB gaks,,haha..
GARENA(world of gamers) sebab entry kali nih aku hanya menyentuh DOTA...so aku cakap sal dota j lah yer..
haha..

Aku mengenali zeus(lord of olympia)..  ceyh! sejak map ai agy.. aku suka dy sebab biler dy bukak ulti..lagi2 tyme nyawa cam ap kan..mmglah kan..=..= <--pernah mengalami..
ngauumm!!=..= haha


aku un suka razor gaks.. abg razor hero agility..aku nih mmg lah noobs kan..item y aku beli tuk early game boots of speed,heal portion yelah nk farm kn <==farm pon xreti sgt...org da level 5 aku maseh 3..=..=
haha..

oit..stylo siot..

haha..banyak sebenarnye aku nak gebang sal dota :) tapi laen masa lah yer...
gtg...=..=..assalamualaikum:)

Monday, February 28, 2011

jerk..

just know tht you r superbly jerk..
i hate u!
so ,fullstop..
 this song is exclusively dedicate to you....
Look inside,
Look inside,
Your tiny mind.
Then look a bit harder,
cause we're so uninspired.
So sick and tired.
Of all
The hatred you harbor,
so you say
It's not okay to be gay,
Well I think
You're just evil.
You're just some racist.
Who can't tie my laces,
You're point of view
Is medevil.

Fuck you, fuck you
Very, very much.
Cause we hate
What you do
And we hate
Your whole crew
So please
Don't stay in touch,
Fuck you, fuck you
Very, very much
Cause your words
Don't translate
And it's getting
Quite late
So please
Don't stay in touch.

Do you get,
Do you get
A little kick out.
Of being small minded
You want to be
Like your father
His approval your after
Well that's not how
You'll find it
Do you
Do you really enjoy
Living a life
That's so hateful
Cause there's a hole
Where your soul
Should be
You're losing
Control of it
And it's really
Distasteful

Fuck you, fuck you
Very, very much
Cause we hate
What you do
And we hate
Your whole crew
So please
Don't stay in touch
Fuck you, fuck you
Very, very much
Cause your words
Don't translate
And it's getting
Quite late
So please
Don't stay in touchLook inside
Look inside
Your tiny mind
Then look a bit harder
Cause we're so uninspired
So sick and tired
Of all
The hatred you harbor

Fuck you, fuck you
Very, very much
Cause we hate
What you do
And we hate
Your whole crew
So please
Don't stay in touch

Fuck you, fuck you
Very, very much
Cause your words
Don't translate
And it's getting
Quite late
So please
Don't stay in touch 

:D haha..puas!

crushhh!!!!

what is crush is all about??LONGMAN ckp..crush ni mcm
to have a feeling of romantic love for someone, especially someone you do not know well..
it is normal for kids within the process of growing up..
  • He has the coolest hair, and he is so funny, but every time you see him, you feel shy and embarrassed.
  • You don't even know her, but you feel nervous whenever you see her. Your face feels hot and your cheeks get red.
  • If a girl or boy is making you feel this way, you might be wondering, "What is going on?" Well, it sounds like you have a crush.


but untuk umur tua gayut cam aku nih...=..=.is it considered as a crush???..
if the answer is YES...so aku mmg xmatured lagi lahh yer..=..=
sbb umur cam aku nih dah xmain dah crush k puppy love k..
okay..persoalannyer di sini....

HOW ABOUT the sumone tht you crazy about...know that you are crazy bout him/her??
what you gonna do next????...

= if the answer is positive..mmg best lah kan....*im flying
based on my current situation ..he knows tht i like him...KANTOI....n he trying to approach me..
but...i dont know whether he is serious or what?..or he just playing around wif me,..yelah..da tau org ske kt dy...hurm..lagi2 dy ad problem..n im afraid tht he approach me,to use me as a tools to forget about his pain...yelah dia kata dy terluka dgn someone dy syg....aku sbg alat tuk dy lupakan  kesedihannya..(mcm translate ayat sblm nh pulaks)...n aku tak suka..this is not fair for me..
kalau lah aku dah tersayang abis dgn dy..n dy just gunakan untuk dy lupakan kesedihan ..kesian kot kt aku..=..=


n sekarang nih aku dalam dilema..


sama ada nak TERIMA atau TIDAK...=..=
teman tapi mesra okay kot..=)
bantu-membantu,merlu-memerlukan
HAHAHAHA ..=..= peace!!mi0w...

Friday, February 25, 2011

Perempuan Dan RIDSECT

Dengan izin Allah,aku dapat tulis the latest entry today.Alhamdulillah,masih sihat,cergas,cerdas dan bertenaga hari ini.. ..bukak lappy j terus aku melangut kt laman sosial facebook...pertama kalinya aku ingin mengucapkan terima kasih kt tini sebab tag aku dekat notes...10 perkara yang Merumitkan tentang seorang insan bernama lelaki..Bagi mengelakkan perselisihan faham..Pertama sekali,aku bukan menulis ruangan ini untuk menyalahkan lelaki semata,k atau sebaliknya..tapi untuk renungan sahaja...Lumrah kan,tak ada yang sempurna dalam hidup ini...sama ada lelaki mahupun perempuan..
mak aii..kecik bebeno=..=


5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

Aku highlite kan no 5 di sini ...sebab ap?mengapa?dan kenapa?
Yang ini aku pernah mengalaminya...dan sekarang pun aku masih menghadapinya..
amboi ..kau ..bila NAK DAPAT..mak ai.
.Gunung sanggup ku daki,Lautan api sanggup di renangi..
bila DAH DAPAT ..urm..Habis madu sepah di buang,..benda ni bukan aku j yang terkena...sahabat2 yang lain..mahupun anda...Adakah ini dikategorikan sebagai memainkan perasaan seseorang????hah..itu y kita xtau..tapi perkara ni tak sepatutnya berlaku jika awak!!saya!!kamu!!anda!!dia!!mencintai si dy setulus hati anda..bila nak kita buat sungguh2..dan bila kita dah dapat kita akan bahagiakan dia dan melindungi nya bersungguh-sungguh jugak...baru betul.....ni tidak mula-mula bukan ke main..nak dapat alahai..bg macam2...mcj & call 24 jam, ni sekarang bila dah dapat..adui...xbagi macam2...malah mintak pulak macam2...mcj&call pun haram..lepas tuh si mangsa xtahan dan minta ke`Putus'an...dah tuh putus..putus lah...si pemangsa nih pun baru dapat kesedaran....dan mula mengejar si mangsa nih semula menggunakan berbagai2 taktik..ayat superpower...bila mangsa maafkan tu,yang bagus nya kalau si pemangsa nih benar-benar insaf dan mahukan perubahan..tapi yang menyakitkan kalau perkara tu berulang-berulang lagi..huh!!xguna!!!!!<---emo pulak...
Moral di sini satu j,kalau awak!!saya!!kamu!!anda!!dan dia!!! menyayangi seseorang ini sepunuh hati...kita kena continously (berterusan) menyayangi dan menghargai dia setulus  hati dan bersedia menerima dia seadanya..masa nak,buat BETOL2...masa DAH dapat,jaga BETOL2..ingat dia apa?RIDSECT ke ha?..bila nak guna mak aii..cari merata tempat..bila dah dapat, huh!pi campak sana campak sini...=..= dan benda tu berulang lah sampai bila-bila selagi kita tak letak di satu tempat tetap..dan selamat...:)
INGAT PEREMPUAN BUKAN RIDSECT!!! 

just the way you are..





=..= memberangankan diri..


Sayang sayang ku tertawan dengan matamu
hati ini berdebar debar oh selalu
senyumanmu yang mencuit jiwaku..yea..

Oh, cinta cinta kita berdua selamanya
kisah kita yang kian indah sentiasa
dunia ini bersamamu kan sempurna yea

Chorus:

Oh dan bila, hatiku terbelah dua
hanya kaulah bisa menentukannya

Oh dan bila, kita berdua berpesta
kita-kan menuju ke puncak angkasa
yeahhh yeahhhhh!

Caprice:
you could be fat in skinny jeans, or the one Billie Jean,
Black or white, you're still creme de la cream, 
or cream de la creme, you know what i mean,
the cream of the crop, i'am what i be, yeaahhh,
you are what you eat,
and you're so fit, french cuisine,
im a long-term man, take a ride with me,
if you're half chinese, WO-I-NI,
attend, une seconde, rouge ou blanche like vive la France,
ma petite copine on danse,
si je parte maitenant, on reste ensemble,
uhh, on peut s'coucher, 
but you and i babe we up, souflee,
im one of the best so your boy touche,
i dont mean to brag but i'am today,
so current im about the paper,
you could be my sayang or my manje
we might as well try we dont get no younger,
you plus me, ai-ka-ram-ba,
yeahh from Damansara,
and you're so hot like rice and curry,
and so bright, matahari,
and i aint gotta try, ya diiiig?




p/s:motif di sini adalah someone telah menghadiahkan lagu ini kepada saya..& saya tertanda tanya ..kenapa dia bagi saya lagu ni????perli apa..?taw lah sy x cantik =..=walau bagaimanapun, saya sangat menghargainya..terima kasih awak,,n saya telah jatuh cinta...dengan  kamu ..NIK IRFAN!!! <3



a moment of truth...

dengan izin Allah...inilah entry bulan 2buat yang terulung kalinya..=..=..nak curi mase bukan mudah awk..nak buang masa senang giler..
degree sgt3 sibuk..dah tak ad mase nak cinta -cintun atau bersiar-siur dgn rakan taulan lagi..
dlu masa foundation bole lah..meronggeng sini sane...haha.


Berbuka bsama kwn2 tersayang..walaupun penat,kami tetap UNITE..

Hoi2 ya hoi..haha..okay agak keterlampauan di situ....aku tak taw..tah biler mase dowg snap nih...stratergik sungguh =..= ..mase nih gathering n berbuka dgn sayang2 law B sekalian..windu..
 y bwh nih laks.., pic aku awal2 tyme  lecture sume pasal intro-defi-intro...sempat lah pusing melaka..hai Intan...3 tahun kot kat sini =..=gaya mcm tourist laks...

aper ke pening nyer nak tgk nih!!=..=
omeyyyynyer AKU..wkwkwkwXD

pose depan batu nisan...haha..

hurm...y aku nak sampaikan di sini adalah..DEGREE sgt PENAT n MEMENATKAN..tapi best...
BEST angat,,,n i`ll appreciate..all those single things that Allah gave to me as well as possible..setiap perkara/kejadian ad hikmahnyer..itu lah kehidupan..& apa ertinya kehidupan kalau tanpa dugaan@cabaran..:)

Wednesday, January 12, 2011

ARTIS youTUBE

huh..entry kali nih; ARTIS YOUTUBE...huh...sekarang kan artis2 youtube nih boleh diibaratkan cendawan tumbuh selepas hujan...bukan apa..masing2 nak tunjuk bakat masing2 kan...dari segi nyanyian , muzik instrumen..tak salah..tak salah...everybody have their own rights kn..apa kata org tua?fundamental liberties??..freedom of movement ..speech..sing,..?ader k..haha...
aku pon penah gaks mecapub post vid nh kt fb:
video


y ini kes nak tunjuk bakat lakonan y xberapa jadi...huhu
AJL 25..huh.,,anugrah y paling kontroversi di abad ini..haha
ANA RAFFALI juara beb..1st of ol..congrates tuk akak ana raffali..tuk lagu 'tolong ingatkan aku'..hehe.haha..biler tgk kt news feed (fbook)mlm tuh aku ingat aku sorg j y xpuas aty..rupanya ramai agy..hahaha..=D..
kecyan kak ana kiter..nak wat cam ane kan dah rezeki dye...teringat kata ad seorang kawan tuh,'kalau tak ad youtube,tak ada lah dy'....paham j lah org tgh marah kan..xpuas aty an keputusan malam tuh..hehe..
hehe..mula2 tak puas aty beb!!aku nak sanad2 faizal tahir weyh..FAIZAL TAHIR!!
hanyut weyh tgk persembahan n sore dy malam tuh!!!!!mantap abess..nasib baik dy menang satu..law x..kompem aku boycott ajl akn dtg..hehe..
eh aku da lari dari title entry nh..haha..
ckp pasai artis you tube..aku ad gaks minat kat sorg adek nih,,
nama dy NAJWA LATIF..
                     best siot sore minah nih...plus pandai men gitar agy..berbanding artis2 youtube y lain..
aku rase dia kott the best...plus dy dak kelahiran tempat tumpah darah mak aku  BATU PAHAT,johor..haha



haha..okaylah sampai di sini saja..;)...<<<banyak keje lum settle..
assalamualaikum..

Monday, January 10, 2011

sebuah kebangkitan....2011

ceyh....tittle first entry ni macam tak boleh blah...SEBUAH KEBANGKITAN...2011
bukan apa....ambik masa jugak lah nak fikir tittle y sesuai...hey!Intan ada k mahluk nak baca blog kau ni,,
sebelum ni adalah buat blog kan...tapi apakan daya ,malang tidak berbau..password bole lupa puloks..
.ap kata orang tua dulu2??-hangat2 tahi ayam....?bagai melepaskan batuk di tangga??-
hah tu  lah aku..tapi kali ni aku berazam,,,yer berazam nak jadi rajin...segala2nya...rajin belajar,rajin kemas umah,rajin tolong mak..yelah umur dah cecah puluhan kott..dah tak ada dah belas2 ni..,,mak kata kan law aku teros malas..naty tak ada orang nak datang meminang..alahai..sedihnyer ='(....
.yelah aku dah aim baik nih nak kawen lam umo 27...umo 23 graduate...24-26 kerja ..erm..antara 26-27 aku ngah busy lah tuh beli barang persiapan kawen..haha..tema warna pilihan aku MERAH+ PUTIH...lantak lah bakal suami aku setuju atau tak...cakap pasai bakal suami..aku nih calon pon tade...alahai..sape2 ase single n masih mencari...jumpa lah aku...law xkisahlah an aku y "COMEL" nih...banyak mulut sure..hurm..bnyak lg weakness aku..hehe..law cerewet sgt xyah lah approach aku k..=),,,n aku sebenarnya xkisah sal teman istimewa nih..janji baik..baik..n baik..hahaha,
 aku cam tak tahu nak gebang apa dah...hurm okay cuurently im still studying in sem 1 in bachelor of administrative science..in UiTM Bandaraya Melaka...memang sanad2 tak sangka..yelah pejam celik pejam celik...dah besau gaks aku nih...ye lah..ase baru semalam amik keputusan pmr..*straight A's...haha<<<<perlu k mention ini...haha...hurm..sejuknya...orang kata kan...orang kata lah..bandaraya melaka ni panas..tapi start aku masuk sini..huh...sejuk j memanjang weyh..tengok nih dari tadi aku asek tersoseh2 dari aku kat kelas sampai lah sekarang..


geli tekak aku tgk pix atas nih..aku xcantik tuh oke?euww(cepat2 scroll down)..hurm okay sebagai permulaan aku nak tunjukkan sebahagian.. kenangan aku mase pre-law kat UiTM Kuantan..tribute to my friends...chayunk kowg!!!
laily,wawa,nad,elmo,adah.meneng,uza,nabila,mira..kt kelas bel..tggu madam lmbt sgt..haha..opps!.=D nh sem 1 nih..uitt syggg kowunks..!!





yeah..nampak ketidak matured-an di situ...haha...adam scarlett(ini bukan sebarang  jenis kucing...nih type FUTURE CAT ...sebab adam nh siap ad fbook account agy..xcaye??go to http://www.facebook.com/profile.php?id=100000623020911,)me ,n hana..nih sem 1 pre-law nih..tyme berlatih sketch..."be careful what you wish for"..sketch terBAEK wok..





gambar gedix ni di ambil masa bulan pose tahun 2010..hehe..kat bus tataw nk buat apa kan..hmm..ase nak nangis pulaks..ye lah,masing da wat hal masing2..laily n nad proceed k bls...aku ,wawa..bass (bachelor of administrative science but in different places,,,dy nun jauh di s.alam..n eka...hm..tu pon missing in action..aduh...sedeyh weyh...dah2...netes kang..susah..
n last pix.y paling gedix u ols....tyme tggu lect...uza n hana sibuk dok mcj..ak sibuk posing..comel lah tuh..nyampah..haha...sbenarnya bnyak aku nak tunjuk pix hausmate aku ag..haha...len kali lah yer..penat mak =)
assalamualaikum......